Lajme

KQZ-ja ndan 350 mijë euro për partitë politike

Komisionin Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) ka ndarë 350 mijë euro për partitë politike që përfaqësohen në Kuvend, raporton Ekonomia Online.Këto mjete janë ndarë për muajin shkurt për financimin e aktiviteteve të partive dhe mbështetjen e punës të secilit deputet. Kjo shumë u ndahet partive varësisht nga numri i deputetëve në Kuvend.

Lëvizja Vetëvendosje do të marrë 76 mijë e 125 euro për nevojat e partisë, kurse 8458.34 euro për aktivitetet e deputetëve. LDK-ja 73 mijë e 500 euro për subjektin politik dhe 8166.68 për deputetët. PDK-së i janë ndarë 63 mijë euro dhe 6999.94 për nevojat e deputetëve.
Për AAK-në, KQZ-ja ka nda 34 mijë e 125 euro, kurse për deputetët e kësaj partie 3791.68 euro. Nisma morri 15 e 750 euro, deputetët 1750.06 euro. Listës Serbe iu ndan 26 mijë e 250 euro, përderisa 10 deputetëve të kësaj partie 2916.70 euro. Kryetarja e KQZ-së Valdete Daka, tha se këto mjete u ndahen partive çdo muaj, prandaj edhe nuk ka asnjë ndryshim.

Anëtari i KQZ-së nga LDK-ja, Sami Hamiti, ka kërkuar që këto mjete të ekzekutohen sa më shpejtë ngase duhet që të paguajnë obligimet ndaj PZAP-së.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close