LifestyleShowbiz

Dritat e pajisjeve teknologjike shkaktojnë pagjumësi

Dritat, duke përfshirë edhe ato të cilat ndriçojnë kompjuterët laptopë, smartphones dhe tableta, shpesh luajnë një rol kyç në shkaktimin e një gjumi të keq tek njerëzit.
Sipas ekspertëve, “dritat, duke përfshirë edhe ato të cilat ndriçojnë kompjuterët laptopë, smartphones dhe tableta, shpesh luajnë një rol kyç në shkaktimin e një gjumi të keq tek njerëzit”.

Ata shpjegojnë se dritat artificiale prishin ritmin fizik të trupit, ndikojnë në kemikalet në tru dhe shtyjnë njerëzit për të përdorur stimulues si kafeina për të qëndruar zgjuar gjatë.‘Idea’ citon se profesorë të mjekësisë së fjetjes në Harward Medical School, thonë se rënia e numrit të orëve të fjetjes për një natë ndikon në shëndetin e publikut, duke përfshirë një rrezik më të madh të obezitetit, diabetit, sëmundje të zemrës, depresioni dhe infarkti te të rriturit dhe probleme të përqendrimit të fëmijëve.
Drita artificiale pengon promovimin e neuroneve të gjumit në tru dhe lirimin të përnatshme të hormonit melatonin, e cila ndihmon gjumin, ndërsa bën aktivizimin e neuroneve që të rrit vigjilencën, tha ai.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close