Lajme

BQK-ja Rritja ekonomike për këtë vit vlerësohet të jetë 4.2 %, inflacioni arrin në 2.8 %

Kështu ka njoftuar guvernatori i Bankës Qendore të Kosovës, Fehmi Mehmeti në një konferencë për media, duke shtuar se vendi ka nja stabilitet financiar dhe të qëndrueshëm që ka ndikuar në zhvillimin ekonomik.

“Rritja ekonomike në vend vlerësohet të jetë 4.2 për qind, e mbështetur kryesisht nga investimet dhe eksportet neto. Sipas vlerësimeve edhe për vitin e ardhshëm rritja do të jetë e njëjtë. Nga të dhënat e inflacionit që i kemi deri në fund të muajit nëntor, shënon 2.8 për qind që është dukshëm më i lartë që ka qenë një vit më herët, realisht ka shënuar rritje 0.9 për qind. Kjo rritje e inflacionit është si rezultat i rritjes së çmimeve të ushqimit”, tha Mehmeti.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close