KulturëLifestyle

Një gotë me lëng panxhari në ditë, për të përmirësuar tensionin e gjakut

Një studim tregon se një gotë me lëng panxhari në ditë është e dobishme në zvogëlimin e presionit të gjakut te njerëzit me tension të lartë (hipertension). Studimi në fjalë vuri në dukje se tri orë pasi kishin pirë këtë lëng, vullnetarët treguan një ulje të presionit të gjakut, që zgjati deri në 24 orë

Studiuesit zbuluan se “nitrati inorganik dhe plotësimi i lëngjeve të panxharit u shoqëruan me një reduktim të ndjeshëm të presionit të gjakut sistolik”. Panxhari i papërpunuar përmban nivele të larta të nitratit (NO3), që trupi përdor kur është e nevojshme, për t’u kthyer në nitrat biologjikisht aktiv (NO2) dhe oksid nitrik (JO). Oksidi nitrik është një molekulë kyçe që prodhon trupi ynë për të ndihmuar të gjitha qelizat tona të komunikojnë me njëratjetrën, duke transmetuar sinjale në tërë trupin. Ajo depërton në muskujt themelorë dhe relakson arteriet. Prandaj, oksidi nitrik luan një rol kritik në tensionin e gjakut dhe qarkullimin e përgjithshëm të gjakut. Në këtë proces është gjithashtu e dobishme për frenimin e inflamacionit dhe stresin oksidativ.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close