Radio Kalabria- Me ju dhe vetem per ju

Shkarkoni audio fajllin per te degjuar radio kalabrine

Posts by Category

EXIT POLL i Klan Kosovës: Shpend Ahmeti edhe një mandat në Prishtinë

19.11.2017. Kandidati VV-së, Shpend Ahmeti, do të qeverisë me kryeqytetin edhe për katër vitet e ardhshme, kështu duke marrë edhe një mandat të dytë, kjo sipas të dhënave nga EXIT POLL i realizuar nga Klan Kosova.

Këto të dhëna tregojnë që Shpend Ahmeti ia ka dalë të marrë 52.2% të votave kështu duke lënë pas kundërkandidatin e tij nga LDK-ja, Arban Abrashi, i cili ka mbledhur 47.8% të votave.

EXIT POLL i Klan Kosovës i cili realizohet nga Shkëlzen Maliqi dhe ekipi i tij, ka mbledhur dhe analizuar të dhënat në 11 komuna nga 19 gjithsej sa kanë shkuar në balotazh, njofton Klan Kosova

Ne Komunen i Istogut QV 0616 votimi deri ne oren 13.30

19.11.2017 Sipas vezhguesve ne Komunen e Istogut ne intervisten dhene Radios sone ne qendren 0616 procesi eshte duke shkuar ne rregull , perveq se numri eshte me i vogel i votuesve Z. Selmanaj tha se ishin vizituar edhe nga KKZ dhe se ishin te kenaqur me rrjedhen e procesit . I gjithe materiali sipas tij kishte shkuar me kohe dhe vendovotimi ishte hapur me kohe

Sipas DNV deri ne oren 12:00 kane votuar rreth 10%

19.11.2017 . Sipas Albert Krasniqit nga Demokracia ne Veprim ne intervisten dhene Radios sone tha se deri ne oren 12.00 procesi ka shkuar mire perveq disa parregullsive te votimeve familjare , si dhe ne komunitete me shumice serbe ne Komunen e Vushtrise iu eshte bere presion qe te mos votohet, ndersa ne Kryeqytet votimi pergjithsi ka shkuar ne rregull dhe deri ne oren 12.00 , rreth 10 perqind kane dale per te votuar ne nivel vendi

Mënyrë ndryshe e të protestuarit në sheshin “Nënë Tereza” në Prishtinë (Video)

 

09.11.2017. Një artist kishte zgjedhur një mënyrë tjetër të protestuarit ndaj plagjiaturës , me pankarta , me shpezë dhe me shtaze. Në menyre ironike duke emertuar ato, shprehte revolten ndaj plagjiatures , Në nje prononcim te shkurter per Radion tha sa kjo eshte nje proteste kunder plagjiatures dhe se ata shperblehen dhe se kjo proteste nuk ka te beje me politike per me artiste dhe kundrejt atyre qe shpeblejne plagjiantet dhe se kjo eshte çfarë po ndodhë në të gjitha trevat tona. Për me teper shikojeni videon nga Radio Radiio Kalabria

Rrahen Milaim Zeka dhe Frashër Krasniqi

29.09.2017

Deputetët Milaim Zeka dhe Frashër Krasniqi janë rrahur në një debat televiviz. Ata kanë filluar të përlahen me fjalë derisa Zeka e ka quajtur  Krasniqin kriminel.

Pas fjalëve të rënda drejtuar njëri tjetrit ata kanë filluar të godasin njëri tjetrin me grushte.

“Serbia dhe Kina ia ‘mohuan’ Kosovës pjesëmarrjen në INTERPOL”

28.09.2017.David L. Philips, drejtori i Programit për Ndërtimin e Paqes dhe të Drejtave në Institutin e Studimit të të Drejtave të Njeriut të Universitetit Columbia, ka mbajtur ligjëratë para studentëve me temën “Shqyrtimi i Implementimit të Dialogut Kosovë-Serbi”.

Përpos dialogut, ai ka thënë se “Serbia, Kina dhe Rusia kanë ndikuar që Kosova të mos marrë pjesë në INTERPOL”.

Ai ka folur edhe për Mitrovicën e veriut ku ka thënë se serbët duan të kenë qasje në atë pjesë e cila është e Kosovës, njofton Klan Kosova.

 

QUINT-i kërkon Qeveri me shumicë stabile në Parlament

23.06.2017. Ambasadat e shteteve të QUINT-it në Prishtinë kanë bërë thirrje që Kosova ta formojë një Qeveri me shumicë stabile në Parlament. Sipas tyre, kjo Qeveri duhet t’i adresojë sa më parë problemet themelore për vendin, si: zhvillimi ekonomik, korrupsioni, sundimi i ligjit, integrimi evropian e stabiliteti rajonal. Vonesat në formimin e Qeverisë, sipas tyre, nuk janë në interes të Kosovës

Vonesat e gjata në formimin e Qeverisë nuk janë në interesin më të mirë të Kosovës, ekonomisë së saj dhe popullit të saj. Madje Kosova duhet t’i adresojë sa më parë problemet akute në mënyrë që ta avancojë zhvillimin ekonomik, politik, integrimin e saj euroatlantik e çka është më e rëndësishmja stabilitetin rajonal, shkruan “Zeri”. 

Kjo është kërkesa që ambasadat e QUINT-it e kanë për autoritetet kosovare dhe liderët e partive politike. Sipas tyre Kosova ka nevojë për një qeveri me legjitimitet demokratik e që do të merrej urgjentisht me luftën kundër korrupsionit dhe forcimin e sundimit të ligjit. Madje, Ambasada Gjermane në Kosovë specifikisht është ndalur në nevojën që Kosova ta formojë një qeveri, e cila do ta ketë një shumicë stabile në Parlament. E tërheqja e investimeve të huaja dhe krijimi i vendeve të reja të punës duhet të jetë prioritet i secilës qeveri, e cila do të formohet pas certifikimit të rezultateve.

Në këtë muaj S’ka certifikim të rezultateve

20.06.2017.Certifikimi i rezultateve të zgjedhjeve të 11 qershorit nuk pritet as në këtë javë. Kështu kanë thënë zyrtarë nga KQZ-ja, të cilët nuk kanë dhënë një datë të caktuar se kur mund të presim publikimin e rezultateve finale.

Dje KQZ-ja ka përfunduar rinumërimin e 115 kutive nga disa vendvotime.

Ky rinumërim, sipas tyre, ka ndodhur pasi janë evidentuar mospërputhje, shkruan sot Gazeta “Zëri”.

Mirëpo, një rinumërim të tillë përfaqësues të KDI-së kanë thënë se edhe mund të ketë qenë i qëllimshëm. Ndërsa njohësit e çështjeve politike thonë se procesi i certifikimit të votave është vonuar pasi ka pasur kohë të mjaftueshme që të përfundojë ky proces.

Ata thonë se është e nevojshme që sa më herët të bëhen publike rezultatet finale pasi, siç thonë ata, mund të ketë ndryshim rezultatesh kur vjen puna te kandidatët për deputetë.

Valmir Elezi, zëdhënës nga Komisioni Qendror Zgjedhor, ka thënë për “Zërin” se KQZ-ja ka marrë vendim për rinumërimin e 145 kutive të votimit për arsye që janë hasur gjatë pranimit të këtyre kutive në qendër dhe të mospërputhjeve.

“Deri më tani Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka marrë vendim për rinumërimin e 145 kutive të votimit pas rekomandimeve nga Qendra e Numërimit dhe Rezultateve. Ky rinumërim vjen për arsye të ndryshme që janë hasur gjatë pranimit të tyre në këtë Qendër apo për shkak të mospërputhjeve të evidentuara”, ka thënë Elezi.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka marrë vendim për rinumërimin e 115 kutive të votimit në 115 vendvotime për arsye të ndryshme.

17.06.2017.Koordinatori i QNR-së, Burim Ahmetaj, tha se ka përfunduar rinumërimi i të gjitha kutive që është vendosur për rinumërim.

Ai para anëtarëve të KQZ-së ka paraqitur raportin preliminar ku janë dhënë arsyet e pavlefshmërisë së fletëvotimeve. Sipas tij nga studimi i rasteve të fletëvotimeve të pavlefshme, 518 në total në 30 vendvotimet e rinumëruara është gjetur se kanë pasur të bëjnë me gabime në votim.

Në 205 raste janë shënjuar më shumë se një subjekt politik, kurse në 250 raste është gjetur se votuesi ka harruar të shënjojë subjektin politik, duke shënjuar vetëm kandidatët. Po ashtu, janë shënuar edhe numër i rasteve kur fletëvotimi është bërë i pavlefshëm qëllimisht në 62 raste.

DV: publikon harten zgjedhore me subjektet politike fituese sipas komunave

Demokracia në Veprim ka prezantuar një uebfaqe të veçantë me hartën zgjedhore 2017 në të cilën ka treguar subjektet fituese në të gjitha komunat.

Në këtë hartë me ngjyra sipas subjekteve shihet se koalicioni PAN ka fituar në 14 komuna. Lista Serbe ka fituar në dhjetë komuna. Vetëvendosje ka fituar në nëntë komuna e koalicioni LAA në katër komuna. KDTP ka fituar Mamushën.

klikoni ne

http://bl.ocks.org/michalskop/raw/7de305281b727c90719acd912bfcc295/municipalities.html?wheel=1