Gjykata cakton masen e paraburgimit për Milaim Zeken!

Gjykata cakton masen e paraburgimit për Milaim Zeken!

032FBE95-11D4-498A-A76E-85665B5E823D

Gjykata Themelore e Prishtinës, ka marrë vendim për masën e paraburgimit prej 30 ditësh ndaj deputetit Milaim Zeka.

Sipas njoftimit nga gjykata, Zekës i është caktuar masa e paraburgimit në kohëzgjatje prej një
muaji, nga dt.26.09.2018 deri me dt.26.10.2018.

“Gjykata ka konstatuar se kërkesa për caktimin e masës së paraburgimit kundër të pandehurit M.Z është masë adekuate dhe e domosdoshme në këtë fazë të procedurës, për sigurimin e pranisë së tij në procedurën penale dhe zhvillimin e pa penguar të procedurës dhe duke marr parasysh se i pandehuri ka kanosur Prokurorin e Prokurorisë Speciale të Republikës së Kosovës, Afrim Shefkiu, i cili ka ngritur aktakuzë ndaj të pandehurit M.Z, kjo shton edhe më shumë rrezikun se i pandehuri do ta përfundoj
veprën penale për të cilën është kanosur ta kryej, sepse arsyeja e kanosjes nga i pandehuri ka qenë ngritja e aktakuzës ndaj tij, nga Prokurori i Prokurorisë Speciale të Republikës së Kosovës”, thuhet në njoftimin e gjykatës.